Külföldi ÁFA visszaigénylés

Fuvarozó vállalkozások legnagyobb költsége az üzemanyag és az autópályadíj. Sok vállalkozásnak gondot okoz ennek finanszírozása. Lehetőség van a külföldön megfizetett áfa negyedévenkénti visszaigénylésére, országonként meghatározott összeg elérésekor. A 2014-es év ezen költségeinek visszaigénylése már elkezdődött, de még nem késő, 2015 szeptember 30-ig lehet benyújtani az igényeket. A visszaigénylés időtartama országonként eltérő, ezért annak érdekében, hogy időben be tudjuk nyújtani az igénylést legkésőbb augusztusig várjuk az ügyfelektől a költségszámlákat. A visszaigényelt áfa összege mind forintban, mind euróban visszakérhető az Önök számlájára.

Várjuk jelentkezését! Kérje árajánlatunkat!

Külföldi ÁFA visszatérítés folyamata:

  1. Kérjen tőlünk visszahívást, vagy írjon emailt..
  2. Felvesszük Önnel a személyes kapcsolatot és ezt követően elkészítjük az Ön cégére szabott egyedi Szerződést, valamint a NAV regisztrációs űrlapot (T180 ELEKAFA benyújtási felhatalmazás), melyeket e-mailben vagy postán eljuttatunk Önhöz.
  3. Küldje el postán vagy hozza be irodánkba az aláírt dokumentumokat és eredeti számlákat legkésőbb a szerződésben megadott határidőre.
  4. Feldolgozzuk a beérkezett anyagokat – ha szükséges kiegészítéseket kérünk Öntől -, kiküldjük a megfelelő adóhatóságokhoz és kérésükre tájékoztatják a benyújtott  összegekről.
  5. Ha a külföldi adóhatóságok kérik, kiegészítjük az eredeti visszaigénylést a kért dokumentumokkal (melyeket Önöktől kérünk be), vagy szükség esetén kiküldjük az eredeti okmányokat a külföldi adóhivatalnak.
  6. Amennyiben a külföldi adóhatóságok a benyújtott áfa-visszaigénylést nem, vagy csak részben fogadják el, megvizsgáljuk a döntés okát. Amennyiben indokoltnak látjuk fellebbezünk, kiegészítjük az eredeti igényt, és benyújtjuk a fellebbezést a külföldi adóhivatalokhoz.
  7. Jutalékunkat csak az után számlázzuk Önök felé, amint a jóváhagyott áfa összeg megérkezik az Önök bankszámlájára  (általában a benyújtástól számított 2-8 hónap).
  8. A visszatérített áfa összegének az Önök bankszámláján történt jóváírását követően elküldjük a megbízási szerződésben meghatározott százalékos sikerdíjat tartalmazó számlánkat, illetve a kérelemmel benyújtott eredeti számlákat.

Várjuk jelentkezését! Kérje árajánlatunkat!